Actueel: Lezing Thijs Chanowski en Jaarlijkse ALV van de WGI
empty
Datum: 27 Februari 2005
Locatie: Conferentiecentrum Hoog-Brabant, Radboudkwartier 23, Utrecht (nabij CS)
Inzendingen: tot 17 Februari 2006
Programma
Inschrijving

Lezing

Thijs Chanowski, Universiteit van Amsterdam
Hoe kan je een andere taal leren zonder je eigen taal te gebruiken?

Abstract

In de westerse wereld worden computers en het Internet ingezet bij het leren van een taal. Kinderen uit arme landen gebruiken deze hulpmiddelen niet en kunnen dus de voordelen van dit type onderwijs niet benutten. Enerzijds komt dit omdat ze niet beschikken over dergelijke technologie, anderzijds omdat de leerprogramma's geent zijn op Westerse leersituaties (huis, auto, appel, peer, etc).
Dit terwijl er een enorm opleidingspotentieel is voor deze kinderen. De vraag die Thijs Chanowski behandelt in zijn lezing is op welke wijze computers en Internet ingezet kunnen worden om jonge kinderen (2 - 5 jaar) engels taalvaardig te maken met in achtneming dat ze geen engelse taal kennen noch bekend zijn met computers.
Bijvoorbeeld in de Indiase situatie waar er miljoenen arme jongere kinderen zijn die 150 verschillende talen spreken. Op welke wijze kan men deze kinderen taalonderwijs geven zodat de zelfredzaamheid toeneemt? Maar de vraagstelling is relevant voor alle bevolkingsgroepen die niet beschikken over engelse taalonderwijs voor hun specifieke taal. (lees meer...)

AVI 2006

Agenda AVI 2006
WGI Notulen AVI 2005

Programma

15:30 Ontvangst
15:45 Lezing Thijs Chanowski
16:15 Discussie
16:30 Pauze
16:45 Algemene Ladenvergadering WGI
17:30 Borrel

Inschrijving

Graag ontvangen we van u een aanmelding indien u wilt komen, ivm de grootte van de te reserveren zaal. Uw aanmelding graag voor 17 februari per email sturen aan ondergetekende: secretaris@informatiewetenschap.org.

Terug naar begin
Laatst gewijzigd op 24.01.2006
empty